Sterilované cuketové zelí

Sterilované cuketové zelí

Cukety a zelí patří mezi velmi oblíbenou zeleninu vhodnou například do salátů. Cuketa je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, protože obsahuje karoteny, vlákninu vitamíny A, B, C, hořčík, vápník a další minerály. Zelí patří mezi „vitamínové bomby“, protože obsahuje především v syrovém stavu velké množství vitamínu C, B a E. V dnešním receptu si představíme jednoduchý a rychlý postup přípravy sterilovaného cuketového zelí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 kg strouhané cukety
  • 1 kg strouhaného zelí
  • 100 – 125 gramů cukru (může být i třtinový cukr)
  • 25 gramů soli
  • 3 vetší cibule
  • 125 ml octu
  • 1 lžíce drceného (nejlépe čerstvě mletého) kmínu

Postup přípravy:

1. Nejdříve si cukety a zelí očistíme. Cukety zbavíme slupky a jader a spolu se zelím je nastrouháme. Vše dáme do mísy.

2. Poté přidáme nakrájenou cibuli, cukr, sůl a kmín. Nejlepší je čerstvě mletý kmín.

3. Celou směs důkladně promícháme, zalijeme octem a necháme asi 30 – 45 minut odležet.

4. Nakonec naplníme sklenice směsí a sterilujeme asi 15 – 20 minut při teplotě 85°C. Záleží na velikosti sklenic.

TIP 1: Sterilované cuketové zelí můžeme připravit pouze z 2kg cuket. Není nutné přidávat zelí.

Móda pro plnoštíhlé

mbym Tričko černá

909 

Móda pro plnoštíhlé

ONLY Carmakoma Tričko černá

519 

Móda pro plnoštíhlé

TOM TAILOR Tričko bílá

439 

Móda pro plnoštíhlé

Lauren Ralph Lauren Tričko modrá

1 179 

Móda pro plnoštíhlé

River Island Tričko černá

779 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.