Bramborová pomazánka je jednou z nejoblíbenějších českých pomazánek, které si mažeme na klasické pečivo a také například na veku, když připravujeme chlebíčky pro návštěvu. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže recept, jak si připravit výbornou bramborovou pomazánku během krátké chvíle.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 vejce natvrdo
- 3 brambory vařené ve slupce
- 1 – 2 zavařené okurky
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce tatarky a majonézy
- Cibule (dle chuti)
- Sůl, pepř
Postup přípravy:
Nejdříve si oloupeme uvařené brambory a zbavíme vejce skořápky.
Poté si nachystáme větší mísu a jemnou stranu struhadla, kde nastrouháme brambory, vejce a také okurku (okurky).
Já osobně má ráda větší kusy na styl bramborového salátu, a proto vše místo struhadla proženu kovovým sítem na brambory („mačkadlem na brambory“).
Poté přidáme zbytek ingrediencí a důkladně vše promícháme.
Pomazánka je nejlepší, když je alespoň hodinu uleželá v lednici.
TIP 1: Do pomazánky můžete dát trochu nálevu ze zavařených okurek.