Dietní bábovka

Dietní bábovka

Bábovky jsou druhem sladkého pečiva, které je v českých domácnostech velmi oblíbené. Amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška to moc dobře ví. V dnešním receptu si představíme postup přípravy vynikající dietní bábovky, kterou na rozdíl od klasické bábovky, nemusíme vůbec péct. Stačí ji pouze připravit a nechat vychladit několik hodin v lednici. Pojďme se na…

Rajčatový džem

Rajčatový džem

Rajče neboli rajské jablko je velmi oblíbená zelenina, která kromě velkého množství vitamínu C a beta-karotenu obsahuje také vitamín B, chrom a draslík. V dnešním receptu nám experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška představí postup přípravy džemu z rajských jablíček. Recept je velmi jednoduchý a měl by ho zvládnout opravdu každý. Pojďme se na recept…

Rajčatovo-paprikový dip

Rajčatovo-paprikový dip

Zanedlouho nám začne grilovací sezóna a milovníci grilování už přemýšlí, jakou specialitkou oslní své hosty. Láďa Hruška má pro ně výborný tip, který nazval „rajčatová hořčice“, i když příhodnější název je spíše rajčatovo-paprikový dip. Můžete si být jistí, že nic podobného v žádném obchodě neseženete. Tento dip se chodí jak k masu, tak i pečeným…

Domácí kečup

Domácí kečup

Kečup je hustá zelinová směs, kterou má snad každý rád. Můžeme ho konzumovat spolu s klobásami, párky, hranolky, těstovinami, v toastech, na pizze apod. Bohužel většinou kečupy v obchodech nemají tu správnou chuť a navíc jsou plné konzervantů. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy vynikajícího domácího kečupu bez konzervantů. Pojďme se na…

Rychlopolévka z domácích surovin

Rychlopolévka z domácích surovin

Na světě není mnoho lidí, kteří by neměli rádi polévky a Láďa Hruška to moc dobře ví. V dnešním receptu nám přestaví rychlý a hlavně maximálně jednoduchý recept na sýrovou rychlopolévku s vajíčkem a cibulkou. Recept je natolik jednoduchý, že jej zvládne i naprostý kuchařský amatér během pár minut. Pojďme se na recept Ládi Hrušky…

Jahodová marmeláda s vínem

Jahodová marmeláda s vínem

Marmeláda je chutná ovocná směs, která má velké množství využití. Můžeme si ji namazat na pečivo, ale také jí dozdobit různé pokrmy. Prarodiče ji mají nejraději na vánočce s máslem. Marmeládu můžeme vyrábět například z třešní, meruněk, ostružin, borůvek a také jahod. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy domácí jahodové marmelády bez…

Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo

Máslo je oblíbeným mléčným výrobkem, který se používá snad ve všech kuchyních. Máslo obvykle mažeme na rohlíky, chleba a další pečivo, které jim dodá výbornou chuť. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy vynikajícího domácího másla, které si dochutíme dle libosti. Recept je velmi jednoduchý a na jeho přípravu potřebujeme minimum surovin. Pojďme…

Domácí ruská zmrzlina

Domácí ruská zmrzlina

Pomalu se nám začíná oteplovat, a proto začínáme myslet na různé osvěžující nápoje, ale také nanuky a zmrzliny. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy výborné domácí ruské zmrzliny, jejíž příprava nám zabere pouze pár minut. Zmrzlinu tak nebudeme muset za draho kupovat a dobře si na ní pochutnáte. Pojďme se na recept…

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce. Jahody můžete použít do dortů, ovocných salátů, jahodových dření apod. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže postup přípravy vynikajících jahodových knedlíků (maxi knedlíků), které si připravíte v mikrovlnce. Jedná se velmi rychlý „hrníčkový“ recept, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu. Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat. Jaké…

Domácí šlehačka

Domácí šlehačka

Šlehačka je oblíbenou přísadou do kávy, dortů a také k ovoci. Obvykle se šlehačka dělá ze smetany na šlehání, ale Láďa Hruška má vynikající vychytávku, díky které připravíte domácí šlehačku ze dvou surovin dostupných opravdu v každé domácnosti. Příprava domácí šlehačky je velmi jednoduchá a zabere vám pouze pár minut. Pojďme se na recept Ládi…