Rajčatový džem

Rajčatový džem

Rajče neboli rajské jablko je velmi oblíbená zelenina, která kromě velkého množství vitamínu C a beta-karotenu obsahuje také vitamín B, chrom a draslík. V dnešním receptu nám experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška představí postup přípravy džemu z rajských jablíček. Recept je velmi jednoduchý a měl by ho zvládnout opravdu každý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Nejdříve si důkladně omyjeme rajčata a nakrájíme je.

Po nakrájení je dáme do hrnce vařit. Rajčata musíme rozvařit.

Rozvařená rajčata rozmixujeme pomocí tyčového mixeru.

Rozmixovanou rajčatovou hmotu přecedíme od semínek a slupek a vaříme celkem 90 minut. Po 60-ti minutách směs dochutíme obyčejným a vanilkovým cukrem.

Jakmile se nám bude blížit 90-tá minuta, přidáme do směsi kyselinu citronovou a půl hrnku rumu. Vše důkladně zamícháme a vypneme vařič.

Po vypnutí vařiče do směsi přidáme prostředek na želírování a důkladně promícháme.

Takto připravenou horkou směs dáme do sterilizovaných sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Móda pro plnoštíhlé

VILA Tričko ‚DANIA‘ černá

779 

Móda pro plnoštíhlé

Ulla Popken Tričko černá

359 

Móda pro plnoštíhlé

Cartoon Tričko béžová

699 

Móda pro plnoštíhlé

GAP Tričko pastelově červená

639 

Móda pro plnoštíhlé

OVS Tričko černá

409 

Móda pro plnoštíhlé

Cotton On Curve Tričko bílá

309 

Móda pro plnoštíhlé

CECIL Tričko korálová

459 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.