Jogurtové kuřecí řízečky

Jogurtové kuřecí řízečky

Kuřecí řízky jsou po vepřo knedlo zelo asi nejoblíbenějším českým receptem. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat recept na trochu „promakanější“ jogurtové kuřecí řízečky. Tyto řízečky jsou dietní, protože se nesmaží na oleji na pánvi, ale pečou v troubě. Recept je poměrně rychlý a jednoduchý.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Kuřecí prsní řízky
  • 1 vejce
  • Bílý jogurt (je možné použít nízkotučný)
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Strouhanka, kukuřičné lupínky
  • Dle chuti bylinky
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Příprava tohoto receptu je poměrně jednoduchá. Nejdříve si omyjeme a naklepeme kuřecí prsíčka. Solit je nemusíme, protože budeme mít osolenou marinádu.

2. Další krokem je příprava marinády. Marinádu připravíme smícháním bílého jogurtu a vejce. Trochu marinádu osolíme a dle chuti přidáme nasekané bylinky na ovonění.

3. Kuřecí řízky v marinádě naložíme a necháme je v lednici alespoň 2 hodiny uležet.

4. Po uležení kuřecí řízky obalíme ve strouhance nebo rozdrcených lupínkách. Dobrá je i směs ze strouhanky a lupínek.

5. Po obalení si nachystáme plech s pečícím papírem, kde obalené kuřecí maso naskládáme a pokapeme lehce olivovým olejem.

6. Dále si předehřejeme troubu asi na 230 °C, kde jogurtové řízečky pečeme asi půl hodiny. Po 10-ti minutách řízečky otáčíme.

TIP 1: Jako přílohu můžeme použít vařené brambory s orestovanou červenou cibulkou a salátovou okurkou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.