Dietní Kapr na česneku

Dietní Kapr na česneku

Ve většině českých domácností je nedílnou součástí vánoční tabule (večeře) smažená nebo pečená ryba. Nejobvyklejší ryba je určitě Kapr, ale můžeme se setkat také s Lososem, Pangasem, Platýsem a dalšími rybami. V receptu níže vám představím jednoduchý postup přípravy dietního Kapra na česneku.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Kapr
  • 4 stroužky česneku
  • 2 – 3 lžíce hladké mouky
  • Citron
  • Špetka soli
  • Kousek másla
  • Kvalitní rostlinný nebo olivový olej
  • Petrželka
  • Cibulová nať

Postup přípravy:

1. Nejdříve si rybu očistíme, omyjeme a osušíme. Poté si ji nakrájíme na filety nebo podkovy. Podkovy si nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem a kvalitním olejem.

2. Nakonec lehce pokapeme citronem. Kapra dáme alespoň na 2,5 hodiny do chladničky (lednice) uležet.

3. Před smažením jej vyválíme v mouce. Kapra smažíme na rozpáleném oleji pár minut z obou stran. Pokud budete mít filety s kůží, je nutné je smažit nejdříve kůží dolů.

4. Kapra podáváme ihned po smažení. Před podáváním jej pokapeme lehce citronem a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a cibulovou natí.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.