Bábovky jsou druhem sladkého pečiva, které je v českých domácnostech velmi oblíbené. Amatérský kuchař a experimentátor Láďa Hruška to moc dobře ví. V dnešním receptu si představíme postup přípravy vynikající dietní bábovky, kterou na rozdíl od klasické bábovky, nemusíme vůbec péct. Stačí ji pouze připravit a nechat vychladit několik hodin v lednici.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 2 vaničky tvarohu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 pytlík želatinového ztužovače
- Ovoce (maliny, borůvky, jablka, třešně apod.)
- Piškoty
Postup přípravy:
1. Nejdříve si připravíme větší mísu, ve které smícháme tvaroh a zakysanou smetanu.
2. Celou směs důkladně vyšleháme, abychom v ní neměli žádné hrudky.
3. Ve druhé míse si nachystáme želatinový ztužovač a přidáme do něj směs tvarohu a smetany. Vše důkladně promícháme a přidáme ovoce.
4. Nakonec si nachystáme formu, do které nalijeme připravené „těsto“.
5. Při nalívání těsto prokládáme piškoty.
6. Formu s těstem a piškoty dáme asi na 2 hodiny do lednice a můžeme vyklopit.