Hladovění není dieta, pamatujte na to!

Hladovění není dieta, pamatujte na to!

Diety mohou mít celou řadu různých podob. Jsou samozřejmě ty dobré a špatné, a ty je třeba náležitě rozlišovat. Těmi nejhoršími jsou potom ty, které jsou založené na hladovění. U nich je totiž velkým problémem to, že naše tělo může mít po několika dnech velké zdravotní problémy. Nehledě na to, že se může dostavit také nevyžádaný JoJo efekt.

To vše je negativem toho, pokud nebudeme držet kvalitní dietní jídelníček, a naopak budeme hladovět, nebo jíst pouze jednotvárnou stravu v minimálním množství. To vše totiž povede k tomu, že nikdy nezhubneme.

Proč je hladovění špatné?

Kromě zdravotních komplikací, které jsme už nastínili, bychom měli říci, co se vlastně odehrává v našem těle.

Po dobu, co nemáme žádný přísun potravin ani energie dochází k tomu, že tělo čerpá ze svých tukových zásob.

Z hlediska hubnutí to může být velké plus. Jakmile ale začneme opět jíst normálně, nastává v našem těle to, že začne veškeré zásoby kompletně ukládat.

A to proto, aby se připravilo na případné další hladovění, a mělo tak z čeho brát.

A to je rozdíl mezi tou správnou cestou, kterou nabídne zdravý jídelníček, u kterého se docílí toho, kdy tělo nebude muset nic ukládat.

A to je právě ona správná cesta k tomu, jak mít svou váhu přesně takovou, jakou ji mít chceme.

Proč hladovíme?

V souvislosti s tím je samozřejmě jasné, že se mnoho lidí ptá na to, proč stále dokola zkoušíme hladovějící diety. Důvod je to, že nám jsou neustále nějakým způsobem podsouvány, jako ty zaručené možnosti, které vyzkoušela řada celebrit. Výsledek je však přesně opačný, jelikož nefungují. Ideální cestou je správná strava a pohyb. K tomu samozřejmě můžeme využívat i prášky k potlačení hladu a rychlejšímu spalování tuků. Nutno ale dodat, že na ně je nutno pohlížet jako na doplňkovou možnost.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.