Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Kombinaci cibule a slaniny známe všichni a není snad člověka, který by ji neměl rád. Cibulový koláč se slaninou je skvělým využitím této kombinace chutí. Zasytí celou rodinu a krásně provoní celý dům.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 125 ml mléka
  • 5 vajec
  • 4 lžíce oleje
  • 350 g hladké mouky
  • 500 g cibule
  • 200 g slaniny
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

1. Vytvoříme si kvásek z vlažného mléka, droždí, cukru, 1 vejce, oleje a trochy mouky.

2. Promícháme a přikryté utěrkou necháme kynout.

3. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky.

4. Na rozpálené pánvi opečeme slaninu dokřupava.

5. Slaninu vyjmeme z pánve, dáme stranou a na výpeku ze slaniny osmažíme cibuli.

6. Vrátíme se zpět ke kvásku. Když je vykynutý, přisypeme do něj zbylou mouku a dobře propracujeme tak, aby se těsto nelepilo.

7. Necháme dalších 20 minut kynout.

8. Předehřejeme si troubu na 200 °C.

9. Zakysanou smetanu a 4 vejce osolíme, opepříme a důkladně rozkvedláme.

10. Těsto vyválíme a přeneseme na plech vymazaný tukem.

11. Poklademe cibulí a slaninou, zalijeme směsí zakysané smetany a vajec.

12. Dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.

Móda pro plnoštíhlé

Superdry Top černá

539 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.